Vuxen-HLR

HLR

– Hjärt- och lungräddning

I denna kurs lär ni er hur man räddar liv med hjälp av hjärt- och lungräddning. Vi tränar rätt teknik för hjärtkompressioner och inblåsningar så att personen som drabbats kan bibehålla tillräcklig blodcirkulation tills dess att professionell hjälp anländer.

Vi går igenom hur hjärtstartare fungerar och ni får öva med övningshjärtstartare. Hur vi ska agera om någon i vår närhet sätter i halsen, dvs får ett luftvägsstopp, ingår också i kursen.

Statistik

Varje år i Sverige drabbas ca 10 000 svenskar av plötsligt hjärtstopp. Utav dessa personer överlever ungefär 600 st. Kan vi HLR och vi kan ge en stöt från en hjärtstartare inom 3 minuter ökar överlevnadschansen med upp till 70%. Kunskaper i Hjärt- och lungräddning kan vara skillnaden mellan liv och död. 

Certifikat

Efter avslutad kurs får varje deltagare ett personligt certifikat och företaget ett diplom. Varje kurs tar ca 1,5-2 timmar och max antal deltagare är 16 st (beroende på storlek på lokal). Vi kan komma ut till er och hålla utbildningen på plats eller så kommer ni till våra lokaler i Karlstad. Självklart står vi för allt utbildningsmaterial.

Pris

Pris per kurs: 6995:- exkl. moms

Pris per person vid öppen kurs: 795:-

Inklusive inlärningsmaterial och certifikat.

Vi följer HLR-rådets riktlinjer

Vuxen-HLR (öppen kurs)

Varmt välkommen att anmäla dig till någon av våra öppna kurser under våren. 

Datum

Plats

Järnvägsgatan 2 i Karlstad (andra våningen)

Pris

Pris per kurs:
795:- inkl. moms (privatpersoner),
795:- ex moms (företag).
Inklusive inlärningsmaterial och certifikat.

Fyll i dina uppgifter och välj vilket datum som passar bäst. Betalningsinformation kommer i bekräftelsemailet efter att du anmält dig. När avgiften är betald är du helt anmäld. 
Kurskostnaden återbetalas ej förutom i händelse av sjukdom och uppvisande av sjukdomsintyg.
För privatpersoner

För företag

Vuxen-HLR för organisationer/företag

Vi kan komma ut till er och hålla utbildningen på plats eller så kan ni anmäla er till någon av våra planerade kurser. För att boka en Vuxen-HLR-utbildning, vänligen fyll i formuläret nedan. 

Pris

Pris per kurs: 6995:- exkl. moms, inklusive inlärningsmaterial och certifikat.

Kurser för mer trygghet, förståelse och handlingskraft

Heartly erbjuder ett brett spektrum kurser inom såväl fysisk som psykisk hälsa. Vårt utbud inkluderar Första hjälpen vid psykisk ohälsa, Första hjälpen (L-ABCDE), Vuxen-HLR, Barn-HLR och Stoppa Blödningen. Utforska våra psykisk ohälsa-kurser för en djupare förståelse och kunskap. Ta del av praktisk träning och teori för att bemästra livräddande tekniker. 
Manlig instruktör demonstrerar hur man utför HLR på en docka där elever sitter i en ring och följer med.

Vuxen-HLR

Hur agerar du om någon i din närhet får ett hjärtstopp? Vi går igenom hur man på bästa sätt utför bröstkompressioner, inblåsningar, använder av hjärtstartare och hanterar ett luftvägsstopp.
Läs mer
Kvinnlig elev utför mun-mot-mun med en barndocka samtidigt som en manlig elev utför hjärtkompressioner.

Barn-HLR

I denna kurs lär du dig barn-HLR enligt HLR-rådets riktlinjer, inklusive användning av hjärtstartare och hantering av luftvägsstopp hos barn.
Läs mer

Första hjälpen (L-ABCDE, HLR ingår)

L-ABCDE är en Första hjälpen-kurs där du lär dig hur man ingriper vid ett olycksfall eller ett sjukdomstillstånd.
Läs mer
Man med sin lärobok i förgrunden och en (suddig) kvinnlig instruktör i bakgrunden.

MHFA - Första hjälpen vid psykisk ohälsa

I denna 2-dagars kurs gör vi en djupdykning i psykisk ohälsa, vi ökar vår förståelse för olika tillstånd, lär oss hur man kan känna igen tecken på olika psykiska sjukdomar och hur man med hjälp av en handlingsplan bemöter en person som inte mår bra eller som befinner sig i kris.
Läs mer

Psykisk ohälsa

I 4-timmars kursen för Psykisk ohälsa går vi igenom depression, ångest och substansbruk. Vi pratar även om självmord och vad vi kan göra om vi misstänker att någon är på väg att skada sig själv.
Läs mer
Kvinnliga händer som applicerar en tourniquet på en arm

Stoppa blödningen

Vår "Stoppa Blödningen" -kurs lär dig snabbt identifiera och behandla livshotande blödningar med förband, tourniquet och sårpackning.
Läs mer